maanantai 27. lokakuuta 2014

Unelmieni eteinen

Unelma-asunnon, AKA "Huvila Pilvilinnan" esittely jatkuu. Nyt suurennuslasin alla on eteinen. Eteinen kertoo paljo siitä, millainen muu asunto on. se on myös tärkeä huone nappaamaan pihalta kantautuvan lian ja se tarjoaa myös paikan ulkovaatteille ja kengille. Mitä kaikkea kauniiseen ja toimivaan eteiseen mielestäni siis tarvitaan?
 
Kuva täältä.

1. Paikka takeille, hansikkaille, huiveille ja myssyille. Naulakko olisi kauneimmillaan joko valkoisena tai luonnostaan oikein tummana puuna. Hattuhyllylle asetellut korit organisoivat asustekaaosta, yksi kori miehelleni, kolmeen muuhun lajiteltuna hatut, hansikkaat ja huivit omiinsa. Kunpa ne vain joskus pysyisivätkin koreissaan...

Kuva täältä.
 
2. Eteisessä tulee olla penkkitai ainakin tuoli, kenkien laittamista ja pois ottamista varten. Kuvassa on ilmeisesti käytetty Ikean hyllyä. Hylly on kaadettu kyljelleen, laitettu lokeroihin korit ja päälle pehmuste. Lokerot voivat toimia myös kenkätelineenä, jos tulevassa asunnossa on pieni eteinen.
 
Kuva täältä.

3. Pöytä tai hyllytaso (esim. Ikean Lack), on kätevä tavaran laskemista varten. Esimerkiksi saapuneet postit...
 
Kuva täältä.

4. ...avaimet niille nimettyyn latikkoon...
 
Kuva täältä.

5. ...tai tauluja, koriste-esineitä ja viherkasveja.

Kuva täältä.
 
6. Eteisessäkin tulee olla valoa ja mikä olisikaan mielenkiintoisempi lamppu kuin moravian tähti. Luo unnelmaa ja kauniita kuvioita kattoon sekä seinille. Näitä voisi roikkua tilassa useampiakin, osa kynttilöille ja osa sähkölampuille.
 
Kuva täältä.

7.  Eteistilassa voi olla useampiakin mattoja. Oven ulkopuolella kynnymatto nappaamaan pahimmat liat kengänpohjista ja sisempänä kaunis, mutta kulutusta kestävä matto hoitamaan tehtävän loppuun. Jos etesen lisäksi on vielä pieni käytävänpätkä, tällainen tähtimatto olisi täydellinen.
 
Kuva täältä.
 
8. Koska olen nainen, on minun pystyttävä tarkastamaan naamani peilistä ennen ulos lähtemistä: "onko myssy vinossa, sopiiko huivin väri silmiini...". Siksi eteisessä voi olla mielenkiintoinen peili viimehetken checkausta varten. Esimerkiksi tuollainen ajopuukehys, jonka voisi itse tehdä. Ennen lumen tuloa kävimme mieheni kanssa keräämässä merilasia, veden hiomaa keramiikkaa, piitä ja ajopuita Nallikarissa.

Kuva täältä.

9. Peilin viereen voi sijoittaa hauskan seinätarran. Tälle hymyllä hämmentämiselle naureskelimme mieheni kanssa, jokin merkityksellisyys tässä oli meille tarrapintaa syvemmällä.
 
 
10. Viimeisessä kuvassa esiintyy ikioma kotiovemme. Ei mainoksia -kyltti on pakollinen eteiseen tai noh, ainakin sen läheisyyteen liittyvä asia. En tahdo kotiini turhaa roskapostia oviluukusta taikka sähköisesti. Toivottavasti tuo liima lähtee irti muuttaessamme...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti