keskiviikko 22. lokakuuta 2014

10 kuvaa makuuhuoneesta

Jatketaanpas unelmien sarjaa. Nyt kohteena on unelmieni makuuhuone.

1) Ensimmäisessä kuvassa esiintyy hyvin se haluamani värimaailma, joka olisi mukavan rauhallinen ja raikas makuuhuoneeseen. Itseasiassa värit ovat samat kuin edellisen postauksen astioissa. Minulla on pussilakanasetti samalla väriteemalla, sellainen keväinen ihanuus, jossa puunlehti kuviointeja.

Kuva täältä.
  
2) Sängynpeitto. Yksi tärkeimmistä tekstiileistä makuuhuoneessa, sillä huoneen saa näyttämään heti huolitellummalta, kun petivaatteet saa kauniisti piiloon. Kauniit pussilakat ja tyynyt saavat toki näkyäkin, jos sänky on jaksettu pedata. Sängynpeitto voi olla tehtäväänsä alunperinkin tarkoitettu tai iso huopa tai jopa shaali. Värinä näkisin mieluiten tummanharmaan.
  
Kuva täältä.

3) Hyttysverho. Hunnutettu tai katettu sänky voi kuulostaa prinsessamaiselta haaveelta, mutta tämä on yksi monista pitkäaikaisista must have-unelmistani. Minulla itseasiassa on jo tuollainen hyttysharso, mutta emme ole sitä kiinnittäneet opiskelija-asuntomme makuuhuoneen kattoon. Ehkä sitten jo seuraavassa kodissa.

Kuva täältä.

4) Yöpöytä, kori ja (N)&R-kirjaimet. Tässä kuvassa on paljon kivaa, etenkin nuo & ja R kirjaimet. On helppoa lisätä mielessään toiselle yöpöydälle se puuttuva N-kirjain. Tätä postausta kirjoittaessani emme vielä omistaneet kahta samanlaista yöpöytää, vaan miehelläni ja minulla oli molemmilla erilaiset, eikä edes niin kauniit yöpöydät. Ostimme muutama viikkoa sitten second hand-Ikean yöpöydät, jotka haluaisin vielä maalata harmaaksi. Korit puuttuvat vielä, mutta saatan jo tällä viikolla saada pari koria, joita voisin sovittaa hyllyille.

Kuva täältä.

5) Penkki sängyn jalkopäässä. Ilmeisesti ei vielä kauhean yleinen juttu Suomessa, mutta esimerkiksi Kodin Ykkösessä näin kyllä puisia penkkejä/arkkuja sänkyjen päädyissä. Vaikuttaa erittäin kätevältä. Voisin tehdä itse tällaisen (linkki), kun minulla on kaksi tummaa tuolia, jotka ovat jo hieman huonossa kunnossa. Tuolit saisivat uuden elämän ja huollon muutosoperaatiossa.
  
Kuva täältä.
  
6) Seuraavassa kuvassa ensimmäisenä ajatuksenani oli, että haluan tuon makuuhuoneen raikkaan ja valoisan tunnelman. Verhot olisivat tosin hieman erilaiset. Yöaikaan huone tosin täytyisi saada pimeäksi, joten ikkunoissa voisi olla lisäksi pimentävät rullaverhot.

Kuva täältä.

7) Pörrömatto. Ei oikeaa lammasta, kun mieheni allergia ei sellaista arvostaisi. Mutta tummanharmaa pyöreä tai eläimen muotoinen pörrömatto (aamuvarpailleni) on yksi pakkohankinta. 

Kuva täältä.

8) Sermi. Jos tulevassa asunnossa ei ole riittävästi kaappitilaa, walk in closetista puhumattakaan, voi sermin taakse piilottaa laatikkoja ja vaikkapa tällaisen vaaterekin

Kuva täältä.

9) Makuuhuoneessakin on oltava valoa. Kattolampun täytyy olla mielenkiintoinen. Alla olevassa kuvassa ei ainakaan lampusta puutu kiinnostavuutta. Yksi suosikkivalaisimiani on Ikean Maskros, joka sekin luo kauniita valon ja varjon leikkejä seinille. Kattovalaisimen lisäksi makkarissa voisi olla myös lamput yöpöydillä. Tässä kohdassa makuerot voisivat erottua hauskoilla, erilaisilla lampuilla.

Kuva täältä.
   
10) Kokovartalopeili. Paitsi iloksi narsistiseen ihailuun, kokovartalopeili tuo myös valoisuutta huoneeseen. Tämäkin on yksi pitkäaikaisimpia haaveitani, joita muistan. Peilin kehys voisi olla esimerkiksi ajopuuta tai uusiokäytettyä lautaa, joka on saanut ensin haalistua auringonvalossa.
   
Kuva täältä.

2 kommenttia:

  1. Tosi kivoja unelmia! Kelpaisi myös minulle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halvaksi tulee tällainen sisutaminen, kun vaan haaveilee. Mutta jospa jonakin päivänä osa myös materialisoituisi. :) En ole yllättynyt, että näistä voisi sinunkin makuusi löytyä. ♥

      Poista