lauantai 18. lokakuuta 2014

Fiilistelemässä Kodin Ykkösessä

Tänään olin aikainen lintu ja nousin jo yhdeksän maissa. Alunperin aikaiselle heräämiselle oli syynä hakea eräs pian blogissakin nähtävä juttu (en paljasta vielä mikä), mutta suunnitelmiin tuli yllättävä muutos tekniikan petettyä. Onneksi päivälle oli luvassa muutakin. Haimme yhdeltä herttaiselta naiselta parivuotta vanhoja Divaani-lehtiä ja saimme matkaan kaupanpäälle myös norsu-tuikkuastian. Piipahdimme myös mieheni kanssa ex temporena Kodin Ykkösessä ja kirppiksellä. Löysinkin jälkimmäiseltä ihanan purkin vanulapuillenni. Nyt on siis jälleen yksi rasti vähemmän toivehankintalistallani.
   
Tässäpä norsu poseeraamassa rahapuun kanssa. Kuvassa pilkistää myös toinen uusista second hand yöpöydistämme. Pitäisi maalata jossain vaiheessa vaaleammaksi. Ajopuun värimaailma olisi tavoitteena.
       
Vasemmalla uusi löytöni. Amanda B:n kaunis lasipurkki oli vain 2,50€. Oikella olevan, entisessä elämässään maustesirottimena toimineen Stoha-tölkin olen ostanut aikaisemmin SPR Kontista eurolla. Vanulaput on kivaa laittaa esille kauniisti, niin ei tarvitse piilotella rumia pakkauksia.

Sitten niitä fiiliksiä ja inspiraatioita:

Tässä kollaasissa on ideaa, ryhmittelyn olisin ehkä tehnyt toisin.

Näihin hyllyihin ihastuin ja jopa mieheni piti näistä. Muistan nähneeni Ikeassa jotain vastaavaa, opiskelijaystävällisempään hintaan (joskin hinta ja laatu korrelloivat yleensä toisiinsa). Hyllyjen asetelmat ovat muutoin ihan kivoja, etenkin jouluvalopulloista pidän, mutta kupariin en ole vielä ihastunut. Kirjallisuuden ystävänä näille hyllyille täytyisi lisätä vielä kirjoja, esimerkiksi vanhoja klassikoita tai yli 50-vuotta vanhoja painoksia tyttökirjoista, joita olen hamstrannut second hand-liikkeistä
  

Tällainen köysirahi on houkutellut jo pidemmän aikaa. Värinä ei ehkä näin tumma kuin kuvassa, enemmänkin vaaleanharmaa. Tuollaisenhan voisi myös virkata itse ontelokuteesta.
  
Ei ollut mitenkään yllättävää, että sarvia löytyi täältäkin. Millähän saisin lahjottua mieheni kiinnittämään minun sarveni seinälle?
  
Eetisenä sarvivaihtoehtona löytyi myös tällaiset tekosarvipäät. Hupaisasti valkoinen oli laitettu sängyn jalkopäähän. Sanovatko Caligula tai mafia mitään, anyone?
 

Valaistus:


Tuollaiset pallovalot vaikuttavat edelleen olevan in. Minäkin tykkään. Näin jossain blogissa valosarjan itsetehdyillä palloilla. Eihän tuohon paljoa aikaa varmaan menisi. Pienen ilmapallon päälle liimaisi paperinarua tai jotain. Jos vastaan tulisi edulliset valot, niin voisin harkita tuunaavani niitä tähän tyyliin. Paperinaruvarastoistani löytyy tällä hetkellä vain tumman- ja vaaleanvihreää, voisikohan niitä yhdistää valkoiseen vai tulisikohan kokonaisuudesta liian sirkusmainen?

Tuollainen valkoinen kattovalaisin olisi ollut tarjouksessa lommon takia. Harmillisesti ei ole juuri nyt varaa hankkia mitään ylimääräsitä. Mutta ehkä tässäkin on hyödynnettävä salaisia DIY-ninjataitojani? Ei kai siis auta muu kuin etsiä jumppapalloa tähän projektiin!
  

Pöllökevennys:

 
 
Jos joku ei vielä tiennyt, niin olen aivan höpsähtänyt pöllöihin. Mieheni bongasi tämän Marksjöldin Helge-pöllövalaisimen. Alemmassa kuvassa on lisäksi IHANA matto. Tuollaiselle kun voisin laskea varpaani aamuisin, niin tulisi aina hyvä mieli silmät avattuaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti