lauantai 11. lokakuuta 2014

Unelmien olohuone

Valitsin Pinterestin koti-idea kansiostani esiteltäväksi kymmenen kuvaa, joissa parhaiten tiivistyy se jokin, mitä haluan olohuoneeltani. Kuulostaa muuten helpommalta kuin onkaan! 

Kuva täältä

Tässä kuvassa minua puhuttelevat värimaailma (harmaa, musta, valkoinen + korosteväri), kuvakollaasi, kallot, tuolin muoto ja tarjottimella oleva kasvi. Kuvat ovat kaikki mielenkiintoisia, samoin mietelauseet, mutta omaan tilaani tahtoisin ehkä vähän enemmän vaihtelevuutta niin kuvien koossa kuin teemassakin. Seinä on myöskin ehkä liian tumma. Aivan valkoista seinää en tahtoisi, mutta vähän vaaleammanharmaa toimisi varmaan paremmin. Tuoli puolestaam voisi olla sitten vähän tummenman harmaa. 
  
Kuva täältä.
  
Toisessa kuvassa ensimmäisenä silmääni tarttuu tuo kaiken keskipisteenä oleva arkkusohvapöytä. Arkut muutenkin olisivat täydellisiä sisustusesineitä, kauniita ja käytännöllisiä. Myös kuormalavoista tehdyt sohvapöydät vaikuttavat kiinnostavilta. Saattaisi ainakin halvemmalla saada, vaikka vaatiikin enemmän tuunaamista (hiomista, maalaamista sekä renkaiden ostamisen ja asentamisen). Lavojahan saa usein ilmaiseksikin.
  
Kuva täältä.
  
Tuollainen vanhan ajan malli/sovistusnukke olisi ihana. Näin sellaisen kerran kirpparilla ilman hintalappua, joten en voinut edes kauhistella kuinka paljon tuollainen maksaisi. Nukke pitäisi vain sijoittaa asunnossa sellaiseen paikkaan, ettei se pimeässä näytä pelottavalta tunkeutujalta. Tässä esineessä on kaksi hyvää puolta: se näyttää kauniille ja toimii myös oikeasti ompelijan apuna. Teen välillä itse vaatteita ja niiden sovittaminen nuken avulla olisi tehokkaampaa kuin minun itseni päällä.

 Kuva täältä.

Tässä kuvassa kaikki on oikein. Värimaailma, muodot ja asettelu. Jos jotain pitäisi lisätä, niin ehkä vähän tummempia värejä, mustaa, harmaata tai tummanruskeaa. Näin tuollaisen kummituspuun (corocia) ensimmäisen kerran kesällä, kun vierailin siskoni kanssa puutarhalla. Rakastyun puuhun heti. Siinä on vain jotakin täydellisesti minun näköistäni. Kasvin ostamista täytyy kyllä lykätä siihen, että olemme muuttaneet.
  
Kuva täältä.
  
Valitsin tämän kuvan tikkaiden ja kasvin takia. Alunperin olin ajatellut tikkaita kylpy- tai kodinhoitohuoneeseen, mutta ainahan niitä voi siirtää ja sisustaa uudelleen. Olohuoneessa tikkailta ei roikkuisi pyyhkeitä, tai välttämättä mitään. Joulun seutuun olisi hauskaa kietoa jouluvalot noihin puoliin. Tuo kasvikin miellyttää tummassa ruukussaan, isoine lehtineen. Jospa nukkatyräkkilapseni (viisi siemenestä asti kasvatettua "pahaa poikaa") kasvaisivat jossain vaiheessa noihin mittoihin.
  
Kuva täältä.
  
Tässä minulle täkeintä on tunnelma. Tykkään tuosta pikkutuolista kukan alla. voisin laittaa vaikkapa anopinkieleni tuollaiselle. Taustalla näkyvä kasvi, on joko jukkapalmu tai pullojukka. Jukka kuin jukka, ovat molemmat hankintalistallani. Tällä hetkellä minulla tosin on jo lähes 15 eri kasvia, joista voisin kirjoittaa vaikkapa seuraavaan postaukseen. 

Kuva täältä.
  
Graafisuus: karsitut muodot ja värit saivat minut poimimaan tämän kuvan satojen Pinterestistä keräämieni ideoiden joukosta. Nuo ruskeat lääkepullot ja vanha suutarinlesti, sekä peikonlehdet kolahtavat tähän sisustajaan. Sain kesällä äitini ystävältä tuollaisen lestin ja ihmettelin kuinka hän pystyi antamaan jotakin niin kaunista ja vanhaa pois vain hyvää hyvyttään. Yksi minun rakkaimmista aarteistani.
  
Kuva täältä.
  
En vielä tiedä millainen tuleva kotimme tulee olemaan, mutta tarvittaessa tilaa voisi jakaa tuolaisella Ikean Expedit-kirjahyllyllä. Toisella puolella voisi olla sohva- tai ruokaluluryhmä ja toisella minun lukunurkkani. 
   

Kuva täältä.
  
Esimerkiksi vaikka tällainen. Kuva muistuttaa aika paljon ihan ensimmäisenä esittelemääni, mutta tässä on enemmän valoisuutta ja viherkasvi. Lukuvalona minulla on alle vuosi sitten hankkimani jalkalamppu, jossa on musta, vähän teollisuushallivalaisimen kaltainen kupu. Sellainen sopisi mielestäni tähänkin asetelmaan paremmin kuin tuo krominvärinen. 
  
Kuva täältä.
  
Viimeisenä vielä yksi kuva, jossa kallo ja ajopuita. Keräilin pari viikkoa sitten ajopuukappaleita Nallikarin läheiseltä rannalta (ei varsinaisessa uimarantakäytössä). Valkoinen lautaseinä olisi myös hauska. Vaikka yleensä inhoan puolipaneeleita, niin valkoisena sellainekin toimisi. Tuo lamppukin on hauska, tuollainen runsas ja valuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti