sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Onko keittiön ruokapöytä pakollinen?

Roosterissa on ihanaa taidetta seinillä.
Eilen olin Oulun seudun nörttityttöjen tämän vuoden viimeisessä virallisessa miitissä Café Roosterissa. Tapaamisen teemana olivat harrastukset ja tulin maininneeksi viime aikaisen sisustamisinnostukseni. Kerroin sitten, etten halua keittiöön pöytää, vaan saarekkeen, jonka yhteydessä baarijakkarat, aamupalapöydäksi. 
  
Olin yllättynyt kuinka kärkkäästi naiset kommentoivat keittiönpöytien puolesta. Myös kommentit olivat kummallisen vanhoillisia muutoin niin nuorten suusta. 
  
Keittiönpöydän äärellä on kuulemma paras tai suorastaan ainoa paikka keskustella niin puolison kuin ystävien kanssa. Kyllä minä vaan ihan hyvin olen keskustellut avomieheni kanssa ilman pöytääkin. Mieheni nimittäin käyttää työpöytääni tietokonepöytänä ja minulla on pöytäkoneelleni hänen vanha keittiönpöytänsä. Olemme siis tottuneet keskustelemaan selätysten olevien pöytien ja koneiden ylitse tai menemään toisen luokse keskustelemaan. Puhumme myös paljon nukkumaan mennessämme tai vaikkapa lenkillä ollessamme.
  
Ystävieni luona käydessäni keskustelut tosiaan usein tapahtuvat keittiössä, mutta myös olohuoneessa. Jos asunnossa on olohuone, sohva ja sohvapöytä, olisi tämä tila minusta paljon miellyttävämpi miljöö keskusteluun kuin kovat ja jäykäselkäiset tuolit keittiönpöydän ympärillä. 

Emme mieheni kanssa useinkaan tee asioita, "niin kuin ne on aina tehty", vaan teemme ne niin kuin itse parhaaksi näemme. Olemme mm. molemmat vapaaehtoisesti lapsettomia, ja eronneet kirkosta. Olemme menossa naimisiin ehkä jo ensi kesänä, maistraatissa. Hääjuhlasta tulee meidän näköisemme ja kutsuvieraita olemme listanneet alle 30. Ketään vierasta ei kutsuta siksi, että on pakko, vaan siksi, että me haluamme heidät paikalle, Siispä miksei rikottaisi myös sisustamiseen liittyviä konventioita ja tabuja.
  
Kuvat täältä ja täältä.

Mikä on sinun mielipiteesi, onko keittiönpöytä pakollinen kaluste? Onko se ainoa alue, jossa puolisosi ja ystäviesi kanssa keskustelet? 

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille! 
Toivottavasti tuo sade ulkona muuttuisi edes lumeksi, on niin koleaa nyt.

PS. Kuinka monta "pöytä"-sanaa bongasit tästä postauksesta. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti