tiistai 21. lokakuuta 2014

Suosikkini keittiössä

Ajattelin esitellä muutamia suosikkejani kotoani ja ensimmäisenä voisin aloittaa keittiöstä. Katselin kaappejani ja listasin lempiastioitani. Teen (tai oikeastaan haudukkeiden) suurkuluttajana, ei liene hämmentävää, että ykköseksi nousivatkin erilaiset mukit. Värimaailmakin (mustavalkea, harmaa, vihreät) syntyi aivan vahingossa. Tämä on jotenkin niin minun näköiseni kokoelma. Unohdin kuvasta Heikki Orvolan Iittalalle suunnittelemat vihreät 24H:n kulhot, joita minulla on muistaakseni kuusi. 
   
    

 1. Klaus Haapalan Iittalalle suunnittelemat, mustavalkeat Taika-muki, -kulho & -lautanen. (Jo ensimmäiset Taika-sarjan astiat ihastuttivat, mutta tämä mustavalkoinen on mielestäni kaikkein kaunein.)
 2. Kaj Frankin Iittalalle suunnittelemat Teema-mukit. (Klassiset ja selkeät linjat, kuin Yin ja Yang.)
 3. Indiskan kallomuki. (Tässä mukissa on asenne kohdillaan. Onneksi kallo ei aina tarkoita myrkkyä, ellei joku sitten satu keittelemään liian vahvaa kahvia.)
 4. Kerttu Nurmisen Iittalalle suunnittelemat, harmaat, jalalliset Verna-kulhot. (6kpl) (Näitä sain eräältä serkultani, tai oikeastaan hänen vaimoltaan. Enpäs tiennyt nuorempana, kuinka paljon tulisin pitämään näistä. Kauniita ja siroja.)
 5. Limenvihreä In Bloomin -lintumuki. (Alunperin mieheni second hand-liikkeestä bongaama, Erittäin hyvänkokoinen "motti", niin kuin täälläpäin sanotaan ja vieläpä raikaan värinenkin. Hyvä niin teemukina kuin jälkiruokakulhonakin.)
 6. "Mariskoolit", iso sammaleenvihreä, pienet harmaa ja musta. (Nämä on ostettu jostain halpiskaupasta, eli eivät ole aitoja. Tykkään näistä silti. Iso toimii niin keksikulhona kuin vaikkapa käpyvatina asetelmassa. Pieniin voi laittaa vaikka karkkeja.)
  

2 kommenttia:

 1. Kiva mukiasetelma yläkuvassa! Vihreä lintukuppi on tosiaan sympaattinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Lintumuki on tosiaan ollut pirteä ja hyvän kokoinen muki. Pitäisi hankkia lisääkin tuollaisia kohokuvioituja mukeja, vähän niin kuin tässä nuo puunoksat.

   Ne Mugtail-mukit ovat vähän samantyyppisiä. Niissä on samettimainen pinta, eläimen silhuettikuva (joka on muuta pintaa syvemmällä) ja korvana toimii eläimen häntä. Ne ovat kauniita niin mukeina kuin tuikkukippoinakin.

   http://www.kinto.co.jp/en/products/drinkware/mugtail/

   Poista